QUI SOM

ProjecteINSPECTIO és una associació professional d’inspectors i inspectores d’Educació de Catalunya que inicia la seva activitat l’1 de juny de 2006. Els seus valors i principis en el marc del professionalisme democràtic són: Independència professional, professionalització de tots els càrrecs de comandament i de coordinació de la Inspecció, prestigi basat en l’autoritat pública, docent i administrativa, creació d’òrgans col·legiats territorials i centrals, accés rigorós a la Inspecció: al cos d’Inspecció i a llocs de treball transitori, ordenació de la Inspecció d’acord amb les funcions que creïn valor afegit, centralitat de les funcions de supervisió, avaluació i assessoraments, enfocament de les funcions relacionades amb l’aprenentatge de l’alumnat, especialització de la funció inspectora, capacitats estratègiques i tecnològiques per desenvolupar la funció inspectora, condicions professionals i laborals dignes.

13 de febrer del 2022

Iniciem el mes de març el segon bloc de formació a les oposicions d'inspecció: l'escriptura i l'oralitat


El mes de març continuem amb el segon bloc del curs iniciat amb el Sindicat ASPEPC de preparació a les oposicions d'Inspecció de Catalunya.

Bloc II. Gestió de la part oral i de la part escrita de la prova

Aquest bloc consta de dues parts: una destinada a treballar les competències comunicatives de l’opositor que orientarà el desenvolupament oral expositiu davant del tribunal i una segona, en l’adequada escriptura a les proves d’accés a la Inspecció. S’iniciarà el curs amb la sessió grupal sobre oralitat i s’establirà el calendari de sessions individualitzades sobre l’oralitat presencials o bé on line que duraran tot el mes de març en dilluns, dimarts i dimecres i/o a convenir. La resta de sessions sobre escriptura es desenvoluparan durant la segona, tercera i quarta setmana de març.

Al final de curs es lliurarà a cada persona un breu informe sobre les competències adquirides i de millora.

Oralitat

Aquesta part es desenvoluparà a través d’1 sessió on line en la part teòrica. La sessió serà enregistrada de manera que l’opositor si no pot assistir el dia de la sessió disposa de l’enregistrament. A més inclou una sessió individualitzada d’1 hora per a la part d’exposició oral del tema, amb acord previ de dia i hora amb l’alumne. Es podrà triar una sessió presencial a la seu de Professors de Secundària (aspepc·sps) o bé on line. S’efectuaran a temps real els supòsits de la convocatòria que exigeixen una intervenció oral de l’opositor amb valoració i preguntes en directe sobre la temàtica plantejada. Es deixarà triar el tema que vol exposar l’opositor o serà proposat per la formadora a l’atzar

Escriptura

Aquesta part es desenvoluparà a través de 3 sessions on line. Les sessions seran enregistrades de manera que l’opositor si no pot assistir el dia de la sessió disposa de l’enregistrament. Inclou la correcció comentada de 3 exercicis escrits.

Gestió de les competències professionals de la part escrita de la prova amb inclusió de tècniques d’escriptura aplicades a l’estructuració del text a realitzar el dia de la prova i a l’elaboració de l’informe d’Inspecció i l’acta.

La matrícula es pot realitzar a https://secundaria.info/cursos.php